Restaurant el Jardí. Parets del Vallès.

Restaurant el Jardí

Restaurant el Jardí

Després d’uns quants dijous rebent fotos per twitter dels arrossos de El Jardí de Parets, vaig decidir que ja era hora de tastar-los. Un altre factor positiu per visitar-los és que El Jardí forma part del col·lectiu CuinaVO.

Situat al centre de Parets del Vallès, El Jardí és un dels clàssics de la vila amb més de 75 anys d’història. Història que perceps quan entres al menjador principal, amb una decoració clàssica amb sostres alts, xemeneia – que fan servir al hivern – i bigues de fusta. A més d’aquest menjador tenen un jardí (d’aquí el nom del restaurant) molt acollidor on també es pot dinar o sopar quan el temps ho permet.

Restaurant el Jardí

Menjador restaurant el Jardí.

A El Jardí trobarem una carta de cuina tradicional, amb plats que ells anomenen de “La cuina de la mare”, com l’Ànec de Montserrat amb naps i bolets, Cargols tradició El Jardí, Peus de porc o la cèlebre (a la nostra comarca) Vedella amb peres.

A destacar molt positivament la carta de vins, tant per la varietat, com per la quantitat de referències (+100), amb gran presència de vins catalans. La primera pàgina de la carta és una selecció de “les recomanacions del Pere”, amb vins a preus molt correctes, pels qui amb tant on triar no volen complicar-se la vida. 

Aperitiu el jardí

Aperitiu el jardí

Dijous. A El Jardí segueixen les tradicions i per tant el menú era d’arròs, a escollir entre el negre o de marisc amb un parell d’entrants. Tenia antull d’arròs negre, així que no vaig haver de meditar gaire la decisió. Vaig voler escollir un vi diferent al del menú (em venia de gust), i la selecció va ser un Parvus del Celler Alta Alella. 100% Chardonnay amb una criança de 4 mesos en botes de roure.

Aquests van ser els entrants:

Pastís de peix

Pastís de peix

Cebes tendres a la romana

Cebes tendres a la romana amb salsa romesco

I el plat fort! L’arròs negre, amb costella i salsitxa de porc, i calamar. Primer cop que el menjava amb carn (pels puristes de les paelles això deu ser un pecat) i el vaig trobar prou bo.

Arròs negre

Arròs negre

Paella Arròs negre

Vaig repetir…ho confesso.

Per postres: mel i mató amb nous, al que caldria afegir-hi unes quantes més de nous, perquè pobretes es veien molt soles.

Mel i Mató

Mel i Mató amb nous

Un menú amb el que no passes gens de gana.

El preu del menú diari és de 18,50€.  No inclou el vi que vaig demanar (vaig escollir-lo de la carta de vins), però sí ofereixen un vi amb DO dins del menú.

Resumint. A El Jardí de Parets no trobareu un restaurant amb unes instal·lacions de disseny, ni tampoc una cuina avantguardista. A El Jardí de Parets trobareu un lloc en el que us podreu sentir com a casa, tant pel menjar com pel tracte. Un restaurant que aposta per la cuina de sempre, la de mares i àvies, i pel producte de qualitat i sobretot de proximitat. Un restaurant no com els de abans, sinó com els de sempre.

Tornarem a l’estiu per gaudir d’aquest meravellós jardí i tastar més plats de “La cuina de la mare”.

Actualització 23/05/2014: Desconeixement meu, però a El Jardí si que podeu trobar plats avantguardistes – o de cuina d’inquietuds com diuen ells – en un menú especial de cap de setmana a 27,50€ o a la mateixa carta. Aquestes elaboracions venen impulsades per la part més jove de la cuina, que te ganes de evolucionar i innovar amb els productes de qualitat i proximitat que fan servir a casa. Per exemple plats com el tartar de bonítol, maduixes i alvocat o el panallet de foie i ceps.

Un motiu més per tornar-hi aviat!

Restaurant el Jardí.
Parets del Vallès.
http://www.restauranteeljardi.com
Tel. 935 620 103

Deixa el teu comentari