La Peixera de Santa Carme.

La Peixera de Santa Carme

La Peixera de Santa Carme

Aquest cop li toca al restaurant la Peixera de Santa Carme de Granollers. Una de les primeres coses que cal saber d’aquest restaurant és l’origen del seu nom.

Segons ens han explicat, en aquest local antigament hi havia una marisqueria, i com a moltes marisqueries tenia una peixera on exposava la matèria prima. Els actuals propietaris la van decidir mantenir però amb finalitats decoratives. Fins aquí ja tenim la primera part del nom…però, i Santa Carme?

En el moment de fer les reformes del local, en un dels magatzems van trobar una verge abandonada i plena de pols. Desprès d’una acurada neteja van decidir que aquella verge havia de ser la patrona del restaurant, però calia donar-li un nom, i perquè no La Mare de Deu del Carme? – patrona de tots els pescadors – en memòria del que abans havia sigut el restaurant, i en honor també a la peixera.

Per tant ja tenim tot l’origen del nom esbrinat!

La Peixera de Santa Carme, és un restaurant que ofereix un menú diari migdia/nit dels més extensos que he vist fins ara – crec recordar 21 plats de primer i 22 de segon – un lloc on els més delicats no tindran problema en trobar alguna cosa que els hi agradi.

Després de trencar-me el cap escollint què menjar (m’agrada tot) em decideixo per:

Un timbal d’escalivada. No és un plat gaire complicat a nivell culinari, però és interessant veure noves maneres de presentació que sedueixin a la vista. La textura del bacallà correcte.

Timbal de escalivada i bacallà

Timbal de escalivada i bacallà

Per beure vaig demanar el vi negre de la casa. Vi a granel que serveixen en gerres de vidre d’aproximadament un quart de litre.

De segon vaig escollir una galta de porc amb calçots amb acompanyament de puré de patates.

Galta de porc amb calçots

Galta de porc amb calçots

En aquests moments el meu estómac ja estava al màxim de la seva capacitat, però amb ganes i il·lusió, vaig demanar-me el pastís de “San Marcos”. Cal dir que no sóc gaire de dolços, i que aquest pastís em va deixar indeferent, posiblement per la saturació de menjar que tenia.

Pastís de San Marcos

Pastís de San Marcos

Amb el cafè i la beguda vaig pagar 15,10€ – el preu només del menú 12€ – . Dir que les quantitats són més que generoses, i dubto que ningú surti amb gana.

Hi tornarem, però aquesta vegada a menjar algun dels seus arrossos , que si no recordo malament vaig veure més de 6 tipus!!!!

La Peixera de Santa Carme
Rambla Josep Tarradellas, 3. Darrera estació autobús.
Tel. 938 70 49 70.

2 thoughts on “La Peixera de Santa Carme.

  1. Engañado.
    Pedimos arroz caldoso de marisco y pescado, Solo habia arroz!! El pescado habia que buscarlo con lupa, y el marisco…..
    El marisco eran cangrejos de estos que cojes en la arena de la playa con tu hijo, incomibles, y las gambas eran como mi dedo meñique, no se podian ni pelar!!!!
    A las 13:30 ya no tenian platos de la carta!!!!
    Pero lo mejor fue que a las 11:30 de la mañana nos llaman al mobil y nos preguntan que que es lo que vamos a comer!!!! Eramos solo 6 personas, no eramos un grupo grande!!
    NO VOY A VOLVER MAS!!!!

    • Me dejas de piedra Jordi. La verdad es que hace mucho tiempo que no voy, más de un año y desconocía estas cosas. Está claro que el trato y la comida no se corresponde con lo que yo conocía. Una lástima.

Deixa el teu comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s